Centar za monitoring i aktivizam – CEMA iz Čačka realizuje projekat ''Osobe sa invaliditetom – građani reporteri u kriznim situacijama'' čiji je cilj aktivno učešče OSI u definisanju javnog interesa u oblasti informisanja i proizvodnji medijskih sadržaja koji će doprineti objektivnom i na činjenicama zasnovanom informisanju o njihovom položaju, kako u svakodnevnom životu, tako i u kriznim situacijama (Covid 19).

Vođeni premisom ''NIŠTA O NAMA BEZ NAS'', koja je moto invalidskog pokreta, organizujemo radionicu koja je bazirana na aktivnom učešću OSI u bazičnoj edukaciji za proizvodnju podkasta - medijskog formata koji je u usponu.

Uz popularnost ovog žanra, širi se i mreža uređaja na kojima se slušaju, pa je u poslednjih godinu dana „pametni zvučnik“ postao važan u oblasti informisanja. Mi verujemo da će, koristeći sopstvena znanja, osobe sa invaliditetom pronaći put koji vodi ka njihovoj većoj vidljivosti u medijima i javnom prostoru.

Zato vas pozivamo da prisustvujete ovoj radionici i uz podršku lokalnih novinara/ki unapredite svoje veštine u ovoj oblasti. Svim učesnicima će biti uručeni sertifikati.

Radionica će se održati u subotu, 3. jula, 2021. godine u 11 časova, u prostorijama Centra za stručno usavršavanje – Čačak, Cara Dušana, bb.

Radujemo se susretu i druženju sa vama.

CEMA TEAM

Kontakt: Dragana Krnetić

Tel.: 064/803-72-70    /   e-mail: ngocema@gmail.com

 

Preuzmite AGENDU RADIONICE u pdf formatu.


Preuzmite PDF dokument