Foto: FLEX Serbia

Američki savet za međunarodno obrazovanje je otvorio konkurs za FLEX program kulturne razmene za učenike koji bi želeli da provedu jednu školsku godinu u SAD kao stipendisti Vlade SAD. 

U Republici Srbiji FLEX provodi Američki savet za međunarodno obrazovanje. Do sada je na programu učestvovalo nešto manje od 800 učenika (od 2005. godine do danas). Program omogućuje učenicima iz cele Srbije da besplatno provedu jednu školsku godinu u SAD, pohađajući američke škole i živeći sa američkim porodicama. Za školsku 2022-23. godinu mogu se prijaviti učenici koji sada pohađaju 8. razred osnovne, prvi ili drugi razred srednje škole u Srbiji.

Osnovni cilj FLEX programa je unapređenje razumevanja i razvijanje dugoročne saradnje između građana SAD i drugih država sveta. Stejt department Vlade SAD podržava razmenu učenika iz preko 50 zemalja kroz FLEX i druge programe. Od osnivanja programa 1993. godine na FLEX programu učestvovalo je do danas preko 29 hiljada učenika.

Kandidati imaju 10 dana da podnesu prijavu ako započnu proces prijavljivanja pre 5. oktobra 2021. Nakon prijave sledi online test engleskog jezika. Detaljnije o načinu prijavljivanja pogledajte OVDE.

Izvor: Cemaforum.rs