https://www.civicus.org/index.php

CIVICUS i Građanske inicijative objavili su vest da će se Međunarodna nedelja civilnog društva(International Civil Society Week – ICSW) 2019. godine održati od 8–12. aprila 2019. godine u Beogradupod nazivom „Moć zajedništva“.

Počevši od 1995. godine, ovaj značajan događaj okuplja zainteresovane pojedince sa različitim iskustvima iz različitih sektora i svih delova sveta, a sa idejom da se uključe u pronalaženje zajedničkih rešenja za globalne izazove. Izgradnja ovakvog, globalnog partnerstava ima za cilj umrežavanje koje donosi pozitivne društvene promene i razmenu iskustava i alata koji povećavaju građanski aktivizam i participaciju.

Okupljanjem oko teme „Moć zajedništva“, učesnici događaja u Beogradu razmeniće iskustva i ideje koje će omogućiti ljudima širom sveta da budu informisani, aktivni i uključeni u donošenje odluka koje oblikuju njihovu sadašnjost i budućnost. Kroz seriju događaja, vebinara, radionica i prezentacija potražiće se odgovri na pitanja: 

Koji su to ključni faktori koji sprečavaju ljude da učestvuju u donošenju odluka?

Na koji način se ljudi organizuju, mobilišu i pokreću akcije širom sveta, posebno u restriktivnim okruženjima?

Koje su to inovacije i primeri dobre prakse koji mogu da podstaknu pojedince da postanu aktivni građani?

Imajući u vidu gore navedena pitanja, organizatori pozivaju sve zainteresovane da popunjavanjem online upitnika kandiduju ključne teme koje je potrebno posebno obraditi i time učestvujete u kreiranju programa rada Međunarodne nedelje civilnog društva 2019. godine.

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom će sa zadovoljstvom pružiti podršku organizaciji i realizaciji ovog događaja.