Foto: cema.rs/ Luka K.

Ekološki problemi u Srbiji su za sada jedini zbog kojih se građani ne dele politički, a zaštita životne sredine postaje sve važnija.

Kao nekoga sa kim bi trebalo rešavati probleme zagađenja građani prvi put, prema dostupnim istraživanjima, označavaju nevladine ekološke organizacije. Zahvaljujući civilnom sektoru organizovana je i ova debata, u eko selu Koštunići, na kojoj su predstavnici ekoloških udruženja, građani i javne ličnosti govorili o projektima koji se realizuju ili su planirani na području zapadne Srbije.

Organizatori javne debate su bili ekološko udruženje ‘’Suvoborska greda’’ i građanska čitaonica ‘’Libergraf’’ iz Užica, a medijsku produkciju ovog događaja realizovao je Centar za monitoring i aktivizam – CEMA iz Čačka.

 

Projekat ''Stubovi održivog razvoja u zapadnoj Srbiji'' realizuje Centar za monitoring i aktivizam - CEMA uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Srbija. Stavovi i mišljenja izneti u ovom  projektu predstavljaju stavove autora i nužno ne izražavaju stavove donatora.