Cema.rs/Luka K.

''Srbija na zapadu'' je serijal emisija u kojima su publikovane priče iz različitih delova Srbije, pre svega zapadne, a bave se temama o kojima se malo govori u javnom životu i takozvanim mejnstrim medijima. Za ovim pričama ''tragaju'' novinari lokalnih nezavisnih medija i produkcijskih grupa okupljenih u neformalnoj koaliciji ''Zajednički glas ZA slobodu medija''.

U ovoj epizodi naši reporteri u prvoj priči izveštavaju o požaru koji je zahvatio deponiju ''Duboko'' i ekološkim posledicama koje su nakon toga nastale. Dok su sa jedne strane, građani Užica i stručna javnost zabrinuti zbog ove, kako kažu, ekološke katastrofe, lokalna vlast, s druge strane, minimizira značaj ovog problema.

U drugoj priči pod nazivom ''Raspodela srama i blama'' govorimo kako su raspodeljena sredstva udruženjima u opštini Bajina Bašta i zašto osobe sa invaliditeom rešenje opštinske komisije nazivaju ''javnom sramotom''.

U trećoj priči tražimo odgovor na pitanje: Da li planini Zlatar preti urbanizacija slična onoj koju je doživeo Zlatibor?

Pogledajte priče koje smo ovih dana zabeležili i koje su izazvale najveće reakcije građana u zapadnoj Srbiji.

 

Izvor: Cemaforum.rs