Foto: BOŠ

Povodom obeležavanja Zelene nedelje, projekat „Puls Evrope – Medijske posete EU“ i Delegacija EU u Srbiji organizuju događaj pod nazivom „Koliko je zelena Evropa – prezentacija najboljih praksi zaštite životne sredine u EU“ u četvrtak, 6. juna 2024. godine u Beogradu.

  • Prezentacija najboljih praksi EU u sektoru zaštite životne sredine će se održati u tri dela:
  • Tokom projekcije filma (u trajanju od 25 minuta) Zelena Evropa u produkciji RTS-a, koji je kompilacija medijskih izveštaja iz šest zemalja EU, proizvedenih uz podršku projekta Puls Evrope. Sve medijske priče fokusirane su na zaštitu životne sredine (različiti aspekti);
  • Na panel diskusiji koja okuplja autorku filma, novinarku/urednicu RTS-a Draganu Živojnović, programskog menadžera Delegacije EU Antoana Avinjona, projektnog menadžera Beogradske otvorene škole Lazara Jovčića i novinarku/urednicu Ekolista Majdu Adlešić, koji će zajedno sa publikom podeliti šta je EU učinila za svoje države članice u oblasti zaštite životne sredine, kao i gde se Srbija danas nalazi u svojim naporima da dostigne evropske standarde, uz finansijsku pomoć EU i
  • Kroz izložbu fotografija koja prikazuje najvažnije podatke o standardima i politikama zaštite životne sredine u nekoliko zemalja EU.

Projekat će omogućiti refundaciju putnih troškova za kolege i koleginice koji dolaze van Beograda.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete, pošaljete mejl na adresu office@mediatrips.eu,.Za sve dodatne informacije možete se obratiti  Marini Rakić – Vođa projekta Puls Evrope – medijske posete EU: marina.rakic@mediatrips.eu; +381 64 17 18 057.

Izvor: BOŠ