Foto: cema.rs/ Luka K.

Centar za monitoring i aktivizam – CEMA, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Srbija, realizuje projekat ''Stubovi održivog razvoja u zapadnoj Srbiji''. Cilj projekta je afirmisanje potencijala zaštićenih područja kao pokretača održivog regionalnog razvoja i povećanje percepcije građana, kroz različite transfere znanja, o zaštićenoj prirodi kao vrednom dobru.

 

U okviru projektnih aktivnosti u toku je snimanje dokumentarnog filma ''Nebeska suza'' koji CEMA producira u saradnji sa medijskim kućama iz Zapadne Srbije. Film povezuje pet zaštićenih područja kroz mapiranje zajedničkih problema, ali i specifičnosti koje ih odlikuju.

Produkcijski timovi će snimati  u zaštićenim  područjima: Rudnik/Ostrovica, Ovlarsko – Kablarska klisura, Mokra Gora / Šargan, Golija i Uvac. Ukoliko vremenske prilike dozvole, snimanja na terenu će biti završena do sredine februara, a nakon toga će se krenuti u postprodukciju – finalnu obradu dokumentarnog filma.

 

 

 

Projekat ''Stubovi održivog razvoja u zapadnoj Srbiji'' realizuje Centar za monitoring i aktivizam - CEMA uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Srbija. Stavovi i mišljenja izneti u ovom  projektu predstavljaju stavove autora i nužno ne izražavaju stavove donatora.