Foto: Epicentar press

Nekoliko stotina građana učestvovalo je sinoć na drugom protestu pod nazivom "Čačak protiv nasilja".

Na protestu su, kao i prethodnog puta, ponovljeni zahtevi, a to su: Gašenje televizija Pink i Hepi, ostavke članova REM-a, rukovodstva RTS-a, ministra policije Bratislava Gašića, direktora Bezbedonosne informativne agencije Aleksandra Vulina i gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića.

Pre početka protesta, ispred spomenika vojvodi Stepi Stepanoviću, žene iz Čačka, Gornjeg Milanovca i sela Katrga, Pranjani i Preljina delile su kolače i peciva za pomoć devojčici iz Veternika kod Novog Sada Nini Ninković koja sakuplja novac za lečenje oca.

Kako je i najavljeno, okupljenima se obratio Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije i član Evropskog borda FIFA - FIFPRO, koji je pozvao građane Čačka da dolaze na proteste protiv nasilja i tako iskažu zabrinutost, kao roditelji i kao odgovorni ljudi, za teško vreme u kojem žive.

"Došlo je vreme osvete loših đaka, oni koji su bili najgori sada su sebe stavili u prvi plan, ponizili su svakog obrazovanog čoveka, ponizili su naše profesore. Moja poruka i ovde u Čačku i svim građanima u Srbiji je da je važno jedinstvo, odgovornost, i da shvatimo da samo mi moramo da menjamo sistem i da nemamo prava da se pozivamo na bilo kakve strahove kada su u pitanju naša deca i njihova bezbednost", izjavio je Poledica.

Posle njegovog obraćanja održana je protestna šetnja centralnim gradskim ulicama, od spomenika vojvodi Stepi Stepanović do Gradske uprave.

Za sledeći petak najavljeno je treće okupljanje nezadovoljnih građana, na istom mestu, u isto vreme.

Protestu su prisustvovali rukovodstvo i članovi gradskih organizacija opozicionih stranaka u Čačku: Dveri, Narodne stranke, Nove Srbije, Demokratske stranke, Grupe građana "Čačak je naš", Stranka slobode i pravde, ali se nisu obraćali.

Među okupljenim političarima bili su i lideri Dveri, Nove Srbije i Narodne stranke Boško Obradović, Velimir Ilić i Vuk Jeremić.

Izvor: Epicentar press

Pogledajte novo izdanje "U fokusu" sa današnjeg protesta u Čačku: