Foto: CEMA/Luka

Udruženje Centar za monitoring i aktivizam – CEMA u utorak, 11. juna, organizuje radionicu "Solidarni biznis modeli – osnivanje, razvoj, podrška". Radionica će se održati u Centru za stručno usavršavanje, Cara Dušana bb, Čačak.

Nakon uspešne realizacije projekta ''Socijalna preduzeća – šansa za ekonomsko osnaživanje ranjivih grupa'', Centar za monitoring i aktivizam – CEMA je dobio podršku za nastavak ovog projekta, ovoga puta pod nazivom ''Socijalno preduzetništvo u funkciji održivog razvoja lokalne zajednice''.

Cilj ovog projekta je unapređenje lokalnih javnih politika u oblasti socijalnog preduzetništva koje doprinose ekonomskom osnaživanju građana/ki iz ranjivih grupa (OSI, žene 45+) i održivom razvoju lokalne zajednice.

-Zahvaljujući našim dosadašnjim aktivnostima i uz pritisak javnosti, sredinom avgusta 2023. godine, donet je Plan razvoja grada Čačka 2023 – 2030, u kome se, po prvi put, prepoznaje značaj socijalnog preduzetništva, i posebno, stvaranje uslova za konkurentnost socijalnih javnih nabavki. Zato je važno, da zajedno, nastavimo ka daljim koracima.

U skladu sa tim, pozivamo vas na edukativno-informativnu radionicu u kojoj ćemo razmeniti dosadašnja iskustva i ponuditi korisne informacije za osnivanje i razvoj solidarnih biznis modela. Ovaj događaj će se održati u utorak, 11. juna, 2024, u 11 h, navodi se u pozivu.

Izvor: Cemaforum.rs